Tattoo ontwerp Aziatische sleeve

Het ontwerp van de sleeve tattoo is niet de eerste tattoo die ik heb gemaakt. Het was een erg speciaal project, want samen hebben we zijn gehele levensgeschiedenis door gesproken en dit is naderhand omgezet naar het tattoo ontwerp in Aziatische stijl.

Betekenis van het tattoo ontwerp

De heron ofwel blauwe reiger staat voor mensen die hun eigen unieke wijsheid en het pad van zelfbeschikking volgen. Deze mensen weten wat het beste is voor zichzelf en wat ze nodig hebben. Ze volgen hun hart in plaats van de ingevingen van anderen.

Darumas worden meestal gemaakt van papier-maché, hebben een ronde vorm, zijn hol en zwaarder aan de onderkant. Wanneer je er tegenaan stoot zal hij altijd terugkeren naar een rechtopstaande positie. In het Japans heet dit speelgoed okiagari. Dit betekent opstaan (Oki) en herrijzen (Agari). De daruma symboliseert dan ook voor succes, het overwinnen van tegenspoed, en herstellen van ongeluk. Er is maar een oog ingekleurd, zodat je altijd met één oog je doel in het oog behoudt. Pas als je het doel hebt bereikt, mag deze ingekleurd worden.

In opdracht van

Roger van Zijl

Materiaal

Aquareltekening

Date

29 oktober 2012

Category

aquarelverf, illustratie, pentekening, tattoo

Pin
Share
Tweet
WhatsApp