Hoe teken je een raamtekening met krijtstift?

Mijn krijtstift raamtekeningen zijn kant-en-klare sjablonen die je gebruikt om het ontwerp op het raam te tekenen. Print zelf het ontwerp op jouw maat, plak het aan elkaar, tekenen en klaar! 

De voorbereiding

Wanneer je een krijtstift raamtekening hebt gekocht, krijg je een download link voor de PDF(s) toegezonden per mail. 

Het item kun je vervolgens opslaan op je pc. Op mobiel zie je namelijk vaak niet terug waar je hem ook alweer had opgeslagen.

Kies welke maat je wilt gebruiken (staat in de hoek van elke tekening). Meestal kan je kiezen uit: small, medium, large, extra large of extra extra large. Bij elk product zie je de exacte afmeting van de uiteindelijke tekening.

Zet je printer aan en druk deze pagina’s af op A4-formaat. Dit kan op elke standaard huis-, tuin- en keukenprinter. Heb je geen printer, vraag dan een buurvouw om dit voor je te doen. Meteen een leuk moment om even bij te kleppen.

Plak de verschillende pagina’s aan elkaar vast met een stukje tape.

Dear summer - krijtstift raamtekening van hert met bloemen voor de zomer

Kies je tekening en druk hem af met je printer

Dear summer - krijtstift raamtekening van hert met bloemen voor de zomer

Plak je ontwerp aan elkaar en plak hem op je raam

Wanneer je de tekening in elkaar gezet hebt, ga je naar buiten en plak je het ontwerp met de tekening richting je huis. Zodat je het sjabloon aan de binnenkant goed kan zien.

Tijd om aan de slag te gaan met je raamtekening!

p.s. Sowieso heeft elk sjabloon een stap-voor-stap uitleg in de PDF staan. En enkele handige tips.

Hoe teken je de raamtekening?

Zorg eerst dat het raam aan de binnenkant goed schoon en droog is. En zet planten of andere dingen aan de kant zodat je genoeg ruimte hebt.

En hou nieuwsgierige aagjes even uit de buurt. Mijn katten bijvoorbeeld willen altijd graag “helpen” door mijn markers te verstoppen, of aan te wijzen waar ik wat vergeten ben… met hun pootjes😂.

Schudt de krijtstift  goed heen en weer zodat de inkt vloeibaar wordt. Je kan in plaats hiervan ook plakkaatverf of andere verf op waterbasis gebruiken.

Teken het ontwerp na met de krijtstift marker. Werk hierbij kleur voor kleur en laat het tussendoor goed drogen. Op die manier voorkom je dat je jouw mooie raamtekening uitsmeert.

Bij dubbel glas helpt het om 1 oog dicht te doen bij het tekenen. Dan zie je niet alles “dubbel”.

Teken het ontwerp na met een krijtstift

Dear summer - krijtstift raamtekening voor de zomer

Haal het papier eraf en bewonder je tekening

Genieten maar!

Als je klaar bent, berg je de stift of verf weer op en haal je het papier aan de buitenkant eraf.

Ik vouw hem altijd netjes op, zodat ik hem een volgende keer niet nogmaals hoef af te drukken. Tijd om je prachtige zelfgemaakte tekening te bewonderen…

Oh en vergeet niet om een foto te maken! Als je hem op social media deelt, tag mij dan even (@mukieartcom). Altijd leuk.

88 Shares
Pin
Share88
Tweet
WhatsApp